Primul-ministru Ludovic Orban şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa au ajuns la un numitor comun în urma discuțiilor purtate la Palatul Victoria. Astfel, s-a convenit permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă alocate în perioada stării de alertă, informează Guvernul.
Discuţiile s-au axat asupra modalităţilor de susţinere a activităţii şi de motivare a personalului medical din serviciul de ambulanţă.
„Una dintre soluţiile asupra căreia s-a convenit se referă la permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă, măsură ce va contribui la atragerea de personal medical. Premierul a subliniat că vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada stării de alertă şi se caută o soluţie legislativă pentru menţinerea, pe perioadă nedeterminată, a personalului medical angajat pe aceste posturi”, se arată în mesajul Executivului postat pe Facebook.
De asemenea, s-a convenit că este necesară clarificarea legislaţiei cu privire la acordarea stimulentului lunar de risc în valoare de 2.500 de lei personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu Covid-19, astfel încât de acest drept să beneficieze şi medicii şi asistenţii medicali de la Ambulanţă.
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicaliştilor au mai discutat despre necesitatea achiziţiei de noi ambulanţe, dar şi de asigurarea unui nivel corect de salarizare pentru asistenţii medicali din acest sistem.
La consultările de la Palatul Victoria au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.